صفحه اصلی / مقالات / تفاوت ترموکوپل K و J

تفاوت ترموکوپل K و J

امتیاز دهید

تفاوت ترموکوپل K و J چیست و کدامیک انتخاب مناسبی برای شما عزیزان است؟ زمانیکه که نوبت به انتخاب و خرید حسگر دما ترموکوپل می رسد، اغلب خود را در حال تصمیم گیری بین دو گزینه محبوب می بینید: تایپ K و تایپ J. این دو نوع جفت حرارتی به دلیل تطبیق پذیری، قابلیت اطمینان و توانایی پاسخگویی به طیف وسیعی از کاربردها مورد استفاده قرار می گیرند. برنامه های کاربردی، آنها را به گزینه های پیشرو برای بسیاری تبدیل می کند.

اندازه گیری و سنجش میزان دما، نقش حائز اهمیتی در صنایع مختلف ایفا می کند و از عملکرد صحیح ماشین آلات و تجهیزات اطمینان می دهد. دما یک پارامتر فیزیکی حیاتی است که مستقیماً بر کیفیت خروجی تولید و یکپارچگی ماشین‌آلات تأثیر فراوانی می‌گذارد.

درباره حسگر دما ترموکوپل بیشتر بدانید

برای دستیابی به اندازه گیری دقیق دما، یکی از ابزارهای پرکاربرد حسگر دما ترموکوپل است. این تجهیز ابزار دقیق، با اتصال دو سیم فلزی غیرمشابه برای ایجاد یک اتصال طراحی و تولید می شود. هنگامی که این اتصال با دمای سرد یا گرم مواجه می گردد، ولتاژ بسیار کمی تولید می کند که می توان آن را برای به دست آوردن خوانش دما اندازه گیری کرد. نوع سیم مورد استفاده در حسگر محدوده دمایی را که می تواند تحمل کند و میزان دقت خوانش ها را تعیین می کند.

در این مقاله، تفاوت‌های بین ترموکوپل‌های نوع J و نوع K را بررسی و مزایا و معایب مربوط به آن‌ ها را بررسی کرده تا درک بهتری از اینکه کدام جفت حرارتی برای نیازهای شما مناسب‌ تر است را به شما ارائه می‌کنیم.

تیم کارشناسان ما درشرکت آروان صنعت هیراد، می‌توانند به شما عزیزان در انتخاب بهترین تجهیزات برای نیازهایتان کمک کنند. پس حتماً با ما در تماس باشید.

تفاوت بین ترموکوپل نوع J و نوع K چیست؟

سنسورهای ترموکوپل نوع K و J هر دو گزینه های همه کاره، قابل اعتماد و مقرون به صرفه هستند، اما زمانی که صحبت از کاربردهای مختلف به میان می آید، هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.

حسگر دما ترموکوپل نوع K

حسگر دما ترموکوپل نوع K، معمولاً در کاربردهایی با دمای بالا، محیط‌های دارای خورندگی و کاربردهایی که حسگر دما مستعد اکسید شدن است، مورد استفاده قرار می گیرد. این مورد شامل کاربردهای مستعد رطوبت و همچنین غوطه ور شدن کامل در آب است.

ترموکوپل نوع K از آلیاژهای نیکل/کروم (کروم) و آلیاژ نیکل/آلومینیوم (آلومل) تشکیل شده است. این ترکیب به آن مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی می دهد و آن را برای کار در محیطه ای اکسیدی مناسب می کند. این سِری از ترموکوپل، جزو پراستفاده ترین جفت های حرارتی ها در بین سایر تایپ های دیگر محسوب می گردد.

به دلیل مقاومت حسگر دما در برابر اکسیداسیون، ترموکوپل نوع K از نوع J بیشتر دوام می آورد. علاوه بر این، این یک دماسنج اندازه گیری دما با واکنش سریع است که آن را برای اندازه‌گیری دما روی سطوح و مایعات بسیار ایده‌آل می‌کند.

کاربردهای ترموکوپل نوع K

جفت های گرمایی نوع K معمولاً در کاربردهایی استفاده می‌شوند که دما به 550 درجه سانتی‌گراد و بالاتر می‌رسد و حداکثر دمای کاری آن 1372+ درجه سانتی‌گراد است. این محدوده دما طیف وسیعی از فرآیندهای صنعتی را در بر می گیرد.

برخی از کاربردهای رایج ترموکوپل های نوع K عبارتند از:

  • ریخته گری: نظارت بر دما در طی فرآیندهای ریخته گری فلز در دمای پایین
  • پالایشگاه: آزمایش دما در فرآیندهای شیمیایی مختلف
  • تأسیسات نفتی: پایش دما در عملیات مربوط به نفت
  • نیروگاه های هسته ای: به دلیل سخت شدن تابش، برای محیط های هسته ای مناسب است

لازم بذکر است که ترموکوپل های نوع K به دلیل خواص کروم و آلومل در چنین شرایطی برای کاربردهای خلاء مانند یا محیط هایی با محتوای گوگرد بالا توصیه نمی شوند.

ترموکوپل نوع J

نوع J در محیط های خلاء مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً در محیط های سرد نیز استفاده می شود.

حسگر دما ترموکوپل نوع J از دو هادی تشکیل شده است: یکی از آهن و دیگری سیم آلیاژی کانستانتان (مس نیکل). محدوده دمایی این حسگر دما از 40- درجه سانتی گراد تا 750+درجه سانتی گراد است که توسط خواص آهن محدود شده و در دماهای بالاتر شروع به اکسید شدن می کند. نوع J مقرون به صرفه تر از نوع K است و هر دو تایپ در مقایسه با سایر تایپ های دیگر در محدوده قیمت پایین تری قرار دارند. این نوع ترموکوپل به عنوان یک گزینه همه منظوره با محدوده دمایی مناسب، برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این تایپ در از آلیاژ مس نیکل تشکیل شده است.با این حال، سنسورهای نوع J برای دمای بیش از 750 درجه سانتی گراد (1383 درجه فارنهایت) به دلیل محدودیت های هادی آهن مناسب نیستند. هنگامی که آهن در معرض عوامل اکسید کننده قرار می گیرد، دچار تغییرات مولکولی برگشت ناپذیری می شود که منجر به خوانش دما نادرست می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی کامل تفاوت ترموکوپل K و J پرداختیم و مطالبی را خدمت شما بیان کردیم. از شما دعوت می کنیم تا دیگر مقالات را مطالعه فرمایید و هرگونه شوالی داشتید در بخش نظرات یا دیدگاه ها آن را مطرح نمایید.

Leave a Comment

×

سلام!
ارتباط از طریق ایمیل:
sales@arvansanat.com

×